top of page

AANGENAAM KENNIS TE MAKEN...

Ik ben geboren in Turkije, in Viransehir. Daar heb ik al op jonge leeftijd kennis gemaakt met het kappersvak. Als kleine jongen bewonderde ik het snelle tikken van de schaar, de strakke lijnen die je kon maken bij het scheren en genoot van de geur van scheerschuim, eau de Cologne en verse thee voor de klanten.

Wie ooit in Turkije in een kapsalon is geweest weet het misschien wel: dit is een ervaring op zich. Barbier zit ons in de genen. In de turkse kappersstoel word je letterlijk geknipt en geschoren. Naast het aanmeten van een strak kapsel en een traditionele scheerbeurt worden, indien gewenst, de wenkbrauwen in model gebracht, neusharen bijgewerkt en de oorhaartjes vakkundig weggebrand. Pas na jaren van training mocht ik me meesterbarbier noemen.

In 2004 ben ik naar Nederland gekomen. Het leren van de Nederlandse taal had mijn eerste prioriteit waarna ik diverse banen heb gehad.

Maar het kappersvak bleef kriebelen. Na een aantal jaren in een kapsalon gewerkt te hebben ben ik uiteindelijk mijn eigen kapsalon gestart: Kapsalon Leudal. Het is een herenkapsalon waar ik al mijn passie en creativiteit in kwijt kan. De deur staat altijd open, of u nu voor een knipbeurt komt of uw baard wil laten scheren; ik nodig u van harte uit om eens een bezoekje te brengen. Uiteraard staat de koffie en (turkse) thee klaar!

Mustafa Tan

bottom of page